5 tips voor een goed datingprofiel

Ben je nieuw op Plus Size Dating of heb je al een profiel maar krijg je nog niet de reacties die je zou willen? Aan de hand van jouw profiel bepalen mensen of ze jou beter willen leren kennen en jou een berichtje of like willen sturen. Is je profiel vaag of onvolledig, dan is de kans heel klein dat je berichtjes gaat ontvangen van andere leden. Het hebben van een goed datingprofiel is dus erg belangrijk. Om je hierbij te helpen hebben wij 10 belangrijke tips voor je op een tijdje gezet waarmee je jouw profiel op Plus Size Dating aantrekkelijk(er) kunt maken.

1. Voeg foto’s toe aan je datingprofiel

Je krijgt maar één kans voor een goede indruk! Het eerste wat mensen te zien krijgen die profielen bekijken is jouw profielfoto. Precies om die reden is het op Plus Size Dating verplicht om een profielfoto te hebben. Wees niet verlegen en laat zien wie je bent! Gebruik een recente foto zodat mensen een zo goed mogelijk beeld krijgen van wie jij bent. Gebruik een foto waarop in ieder geval je gezicht goed te zien is. Een mooie lach of leuke blik kan ook zeker geen kwaad.

Behalve je profielfoto is het ook mogelijk om meerdere foto’s op je datingprofiel te plaatsen. Upload ook foto’s terwijl je bezig bent met je favoriete bezigheden. Speel je bijvoorbeeld graag gitaar? Upload dan een foto waarop je gitaar speelt. Heb je een lieve hond waarmee je graag gaat wandelen? Laat dit dan zien aan de bezoekers van je profiel. Dit maakt je datingprofiel niet alleen interessanter om te kijken maar geeft de ander meteen een onderwerp om over te praten.

2. Vul je profiel helemaal in

Wanneer je maar weinig informatie op je profiel hebt staan zullen mensen niet snel geneigd zijn om je een bericht te sturen. Hoe meer informatie je op je profiel hebt staan en hoe meer je over je jezelf verteld, hoe groter de kans dat mensen je beter willen leren kennen. Misschien heb jij wel dezelfde hobby’s als jouw potentiële match of zijn jullie op zoek naar hetzelfde in een relatie. Door jouw profiel volledig in te vullen geef je de singles op Plus Size Dating meteen een goed beeld van wie je bent en waar je naar op zoek bent. Openheid is heel belangrijk bij online dating.

3. Wees eerlijk

Wees eerlijk over wie je bent en hoe je eruit ziet. Het heeft geen zin om hierover te liegen want vroeg of laat val je door de mand wanneer je op een echte date gaat. Je hoeft je sowieso niet te schamen voor je bent. Het grote voordeel van Plus Size Dating is dat iedereen met een profiel op de website op zoek is naar een plus size single en geïnteresseerd is in BBW dating, voor je gewicht hoef je je dus ook niet te schamen. Wees eerlijk over je goede kwaliteiten maar ook zeker over je minder positieve kanten waar je misschien wat onzeker over bent. 

4. Denk goed na over je profieltekst

Je hebt de ruimte om een profieltekst toe te voegen aan je profiel waarin je meer kunt vertellen over jezelf en waar je naar op zoek bent. Gebruik deze tekst om de lezer te interesseren en jou alvast een beetje te leren kennen. Je hoeft hier niet heel je levensverhaal te schrijven maar net genoeg zodat de lezer jou wel een berichtje wilt sturen om meer over jou te weten te komen.

5. Wees niet verlegen

Ben je een leuk profiel tegengekomen op Plus Size Dating? Wees dan niet verlegen en leg contact. Misschien dat je het nog een beetje spannend vindt om die persoon meteen een chatbericht te sturen. Daarom hebben wij het ook mogelijk gemaakt om andere profielen een Like of een vriendschapsverzoek te sturen. Op die manier leg je op een laagdrempeligere manier contact met andere leden en kun je al een beetje peilen of die persoon ook in jou geïnteresseerd is. Vermijd de clichés en wees jezelf. Je wilt immers dat de ander jou accepteert zoals je bent!